MET Norway Weather api

heat map

Kartet viser hvor MET Norway API-et brukes globalt

Denne nettjenesten leverer et værvarsel for en lokasjon for de neste 9-10 dagene, for de geografiske koordinatene du spesifiserer. Værvarselet har mange parametere som temperatur, nedbør, skydekke, lufttrykk og vind. Det gir oppdaterte værdata hver 6. time globalt og så ofte som hver time i området som dekkes av MEPS modellen.

Bakgrunn

Tjenesten er bygget av Meteorologisk institutt (MET) som en data-backend for nettsiden yr.no. Yr er et samarbeid mellom NRK og MET. Tjenesten ble bygget i 2007, og er videreutviklet og vedlikeholdt i ettertid.

Innhold

Denne nettjenesten bruker tre værvarslingsmodeller: Meteorological Cooperation Ensemble Prediction System (MEPS) for det skandinaviske området, Arome Arctic for havområdene nord for Norge og Spitsbergen og den globale modellen til European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF). I områdene rundt Norge og Spitsbergen bruker også tjenesten observasjoner og post-prosesserer modelldata.

Lisenser og restriksjoner

Data fra dette API-et kan brukes under Creative Commons lisens. Det er også egne betingelser for bruk av tjenesten. Tjenesten er åpen og tilgjengelig for alle uten registrering. Du må imidlertid identifisere spørringen ved å legge inn en selvvalgt identifikasjonstekst. Tjenesten har en begrensning på antall spørringer på 20 pr. sekund.

Planlagte endringer

Utenom i selve API-et er det ingen måte å få vite om planlagte endringer. Hvis du ønsker slik informasjon anbefaler vi at du legger deg inn på API-bruker epostlisten.

Mer informasjon